OBJECTEN


 

ALDO BAKKER


Aldo werkt samen met vaklieden die passen bij de verfijning van zijn vormtaal. Dat gaat over de relatie die de vakman heeft ten opzichte van zijn vak, maar ook ten opzichte van de vorm.
Goede vormgeving kan niet zonder makers die begrijpen wat vormgeving is en de vormkeuzes die ze voor handen krijgen, zo kunnen vertalen dat het beeld uiteindelijk zo sterk mogelijk wordt.
Zijn werk is aangekocht door onder andere het Victoria en Albert Museum, het Stedelijk Museum Amsterdam, het Design Museum Gent, Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam, en het Vitra Museum in Weil-am-Rhein.


CHRIS KABEL


Voor ontwerper Chris Kabel maakte ik een trapje uit bamboe strips die samengesteld een vergrootte weergave zijn van de doorsnede van een bamboestengel. Een spannend resultaat van een interessant vormonderzoek.

www.chriskabel.com


PIETER MAES


De Vlaamse ontwerper Pieter Maes werd gevraagd om voor Atelier Courbet, the master craftsmen’s gallery in New York een collectie te bedenken. Ik kwam daarbij in beeld omdat ik veel ervaring heb met sculpturaal werk en het helpen ontwikkelen van prototypes.

www.ateliercourbet.com


EIGEN WERK


Door de jaren heen heb ik ook zelf objecten ontworpen zonder dat daar een opdracht aan vooraf ging. Zo is mijn voorliefde voor sculpturaal werk en organische vormen altijd weer terug te zien.


DIVERSE OBJECTEN


De diversiteit van de opdrachten die ik heb uitgevoerd laten zich niet vangen in voorgaande hoofdstukken. Hier nog wat meer objecten van uiteenlopende opdrachtgevers, van onder anderen: Ted Noten, Karakter Copenhagen, Anna van der Lei, Edo Smitshuyzen, Frans Willigers, en meer.